Tuon yhden syntymäpäivien kunniaksi leivoin eilen tosiaan sen Paholaisenkakun ja tänään vielä fetapiirakan, jotta olisi sitten jotain kivaa syötävää kun tullaan teatterista kotiin.
Ohessa kakku tarjoiltuna sankarin tyyliin, maidon kanssa. Pala näyttää yksinään vähän surulliselta, mutta oli se hyvää.
Ja pitäähän jossain olla vähän jotain miehistä, joten fetapiiraan päällä komeilee punainen Ford Farlane GT, vuosimallia 66 (ei, en tiennyt tätä mutta pakkauksessa luki niin).
Tämä fetapiirakka on myös ihan megahelppo tehdä, ja siksi se on aika usein sellainen pikainen apuatuleevieraitajaainiinneeisyölihaa-ruoka.
Fetapiiras
Pohjaan tarvitaan
100 g margariinia
2 dl vehnäjauhoja
1-2 dl juustoraastetta
0,5 l vettä
Nypitään margariini jauhojen kanssa, sekaan juusto ja vesi. Vuokaan.
Täytteeksi
150-200 g fetaa
2 munaa
1 dl smetanaa
valkosipulinkynsi
(kirsikkatomaatteja, oliiveja)
Fetat (ja oliivit ja tomaatit) pohjan päälle. Sekoitetaan munat, smetana ja valkosipuli (+ mahd mausteet) ja kaadetaan täytteiden päälle. Siihen vielä vähän paprikaa.
Uunissa 200 asteessa n. 25 min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!
Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.