Talouden Fables-fani nro 1.
Varmaan otsikosta jo osaatte päätellä, että luvassa on (taas) massapostaus maanmainioista Fables-sarjakuva-albumeista. Voilá!
Fables #7 Arabian Nights (and days)
Seiska-albumissa arabian fablet tulevat neuvottelemaan Fabletowniin siitä, että mitä tapahtuu siinä vaiheessa jos Adversaryn joukot pääsevät valloittamaan heidänkin maansa (eri maanosista kotoisin olevat satuhahmot elävät siis eri maailmoissa). Kulttuurierot ovat luonnollisesti huomattavat eikä selkkauksilta tietenkään vältytä kun mukaan heitetään kysymykset orjuudesta ja toivomuksia toteuttavista hengistä.
Lyhyttarinassa tällä kertaa katsaus Adversaryn puisten sotilaiden elämään ja siihen, miten vaikeaa on oikeastaan olla puusta veistetty - etenkin jos rakastuu. Ihmiseksi ei nimittäin muututa ihan ilman seurauksia.. Tälle tarinalle tullee (toivottavasti) jatkoa jossain vaiheessa.
Fables #8 Wolves
Kasialbumi tuli minulle sydäntä lähelle, eikä mitenkään yllättävästi. Ovathan siinä keskiössä sudet, siis Bigby ja pikkuiset. Albumissa Mowgli jäljittää teille tietymättömille piiloutunutta Bigbya, jota tarvitaan kipeästi suorittamaan tärkeä tehtävä. En voi edelleenkään kuin ihmetellä sitä, kuinka hyvää tarinaa Willingham kirjoittaa ja sitä taitoa, jolla Buckingham sitä piirtää.
Albumista Wolves. Pencils: Mark Buckingham. Inks: Steve Leialoha.
Lyhyttarinassa päästään tutustumaan paremmin myös Tuhkimoon, joka ei kyllä ole mikään turha prinsessa vaikka onkin äkkipikaista sorttia. Shawn McManuksen kuvitustyyli oli mielestäni ihmisten tapauksessa aika hassua mutta pavunvarret ja hiiret näyttivät kyllä hyviltä.
Ja Fables-fani nro 2.
Fables #9 Sons of Empire
Sons of Empiren päätarinassa Adversary suunnittelee mittavaa hyökkäystä Fabletownia vastaan. Lisäksi lukija saa selville lisää tietoa mystisestä pahasta noidasta, Frau Totenkinderista, ja pääsee viettämään joulua Snow'n, Bigbyn ja susilasten kanssa. Joulusta huolimatta albumin tarina on melko synkkäsävyinen ja on omiaan herättämään huolestumista Fabletownin asukkaiden puolesta.
Välitarinoissa on pyritty hilpeämpään tunnelmaan, esimerkiksi kolme sokeaa hiirtä etsivät tietä paratiisiin. Pisimmässä välitarinassa käydään perhevierailulla Bigbyn isän, Pohjoistuulen, luona ja selvitellään vanhoja sukukaunoja. Albumin lopussa on vielä 1-3 sivun mittaisia vastaussarjakuvia lukijoiden lähettämiin "palaviin kysymyksiin", siis Burning Questions. Kokonaisuudessaan kiinnostava albumi, synkkä tosin, ja antaa aihetta olla varpaillaan pahisten toimista.
Fables #10 The Good Prince
Kymppiosa meni taisi mennä suoraan Fables-rankingissani jonnekin top vitoseen, sillä lähes koko albumin pääosassa oli ihana Flycatcher eli sammakkoprinssi eli Ambrose. Miehen mukaan tämä taisi olla eniten satumainen albumi, siis sadunomainen, jos vertaa edellisiin osiin. Flycatcher on edellisissä osissa jäänyt paljon muiden varjoon, mutta osoittanut kiinnostavuutensa hahmona eikä tämä sarjakuva ainakana minun odotuksiani pettänyt. Tarinassa päästään myös tapaamaan monta vanhaa tuttua ja pistämään kapuloita Adversaryn rattaisiin, mikä on tietysti hyvä asia.
Albumista The Good Prince. Pencils: Mark Buckingham. Inks: Steve Leialoha.
Välisarjakuvana oli The Birthday Secret, jossa susilapset viettävät, yllätys yllätys, syntymäpäiviään. Piirtjänä tässä oli Aaron Alexovich, joka ei aivan vakuuttanut minua. Jossain toisessa sarjakuvassa hänen tyylinsä voisi minuun purrakin hyvin todennäköisesti, mutta minun Fables-maailmaani se ei natsannut. Alexovich voisi mennä vierailevaksi piirtäjäksi vaikka The Gooniin, se voisi olla hauskaa.
Tällaista tällä kertaa Fablesien maailmasta. Salla kirjoittaa osista 7-8 täällä ja osista 9-11 täällä.
Hyvää pääsiäistä kaikille!
Mä odottelen että Amazon kiikuttais mulle osan 16... olen intoutunut myös lukemaan alkupään osia uusiksi uusinta oottaessa!
VastaaPoistaVoi että, oot jo siellä! Mulla menossa vasta osa 11 kun on ollut niin paljon muuta. Mies jo hehkuttelee että se ja 12 on aika kamalia mutta hyviä. Ih.
Poista